Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμμονή Με Τη Μεγάλη Διάρκεια Ζωής

Είναι καιρός να απαιτήσουμε περισσότερα από τις εταιρείες που πατρονάρουμε και τα προϊόντα που αγοράζουμε: τόσο για το καλό της υγείας μας όσο και για το καλό του πλανήτη μας. 

Όλοι επιθυμούμε την άνεση. Με τα πολυάσχολα προγράμματά μας και τον γρήγορο τρόπο ζωής, δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι από εμάς στρέφονται στο διαδίκτυο για να παραγγείλουν είδη ηλεκτρονικά αντί να επισκέπτονται κάποιο κατάστημα. Όμως, αυτή η ευκολία βοηθά πραγματικά εμάς ή τον πλανήτη μακροπρόθεσμα; Κατά τη διαδικτυακή παραγγελία, χάνουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το προϊόν πριν την αγορά του. Οι πολιτικές επιστροφής με δωρεάν αποστολή μπορούν να ακυρώσουν αυτή τη σκέψη. Ωστόσο, μια πτυχή πολλών πολιτικών επιστροφής που συχνά δεν εξετάζεται είναι το τι συμβαίνει σε ένα είδος μόλις επιστραφεί.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Wall Street Journal, «Ορισμένοι πωλητές λιανικής θεωρούν οικονομικότερο το να πετάξουν αμέσως τα προϊόντα που έχουν επιστραφεί.» Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως και στην περίπτωση των πωλητών λιανικής στρωμάτων, υπάρχει νομική υποχρέωση να απορρίπτονται τα επιστραφέντα προϊόντα λόγω ζητημάτων υγείας και υγιεινής. Έτσι, ενώ η δοκιμή 100 διανυκτερεύσεων μπορεί να ακούγεται ελκυστική αρχικά, αν κοιτάξουμε πιο βαθιά θα δούμε την υποκείμενη αλήθεια που κοστίζει.

Το Mattress Recycling Council εκτιμά ότι περίπου 15-20 εκατομμύρια στρώματα και υποστρώματα τύπου box-spring απορρίπτονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ κάθε τεμάχιο καταλαμβάνει περίπου 40 κυβικά πόδια ή περισσότερο χώρο υγειονομικής ταφής. Ένας αριθμός που φαίνεται να αυξάνεται με νέους εμπόρους λιανικής πώλησης στρωμάτων τύπου mattress-in-box προσφέροντας μεγάλη διάρκεια δοκιμής κατ’ οίκον και εκτεταμένες πολιτικές επιστροφής. Ο αυξανόμενος αριθμός στρωμάτων στις χωματερές μας σημαίνει βλαβερά χημικά που προσλαμβάνονται στο περιβάλλον και υψηλότεροι φόροι ως αποτέλεσμα του χρόνου, της προσπάθειας και του χώρου που απαιτείται για την απόρριψή τους. Δεν είναι δύσκολο να αναλογιστεί κανείς τον αντίκτυπο που έχουν τα απόβλητα αυτού του είδους στον πλανήτη.

Η υγεία του περιβάλλοντος συνδέεται άρρηκτα με την ανθρώπινη υγεία. Επειδή αλληλεπιδρούμε τόσο στενά με το περιβάλλον μας, οι ρύποι στη γη μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Μαθαίνουμε συνεχώς περισσότερα για το πώς η έκθεση σε τοξίνες στο περιβάλλονμας, συμπεριλαμβανομένων πολλών στοιχείων που αλληλεπιδρούμε καθημερινά, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία και την ευημερία μας. Στη βιομηχανία στρωμάτων είναι εξίσου σημαντικό να αναζητάμε προϊόντα που προάγουν την υγεία σας όχι μόνο βοηθώντας σας να επιτύχετε βαθύ αναζωογονητικό ύπνο, αλλά και μέσω της συνειδητοποίησης της χρήσης υλικών υψηλής ποιότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις τελικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στη DUX, πιστεύουμε ότι η ευθύνη ξεκινάει από την ακεραιότητα του προϊόντος. Μας ενδιαφέρει η μεγάλη διάρκεια ζωής, μάλιστα έχουμε εμμονή με αυτήν: τη μεγάλη διάρκεια ζωής, όσον αφορά στην υγεία μας, όλα τα προϊόντα που πουλάμε και τη μακροπρόθεσμη υγεία του πλανήτη μας. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του κρεβατιού DUX λαμβάνει υπόψη κάθε σημείο αυτού του τριγώνου.

Είναι ευρέως γνωστό ότι το κρεβάτι DUX έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απαράμιλλο επίπεδο εργονομικής στήριξης για βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι η περιβαλλοντική μας θέση. Πάνω από όλα είμαστε και πάλι υπερήφανοι που έχουμε πιστοποιηθεί κατά Oeko-Tex 100. Το Oeko-Tex Standard 100 είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης για υφαντικές πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Όταν επιλέγετε το DUX, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κοιμάστε σε ένα κρεβάτι που πληροί αυστηρές ανθρώπινες-οικολογικές απαιτήσεις ώστε να μην υπάρχουν ανθυγιεινές ή επιβλαβείς τοξίνες ή χημικές ουσίες.

Επιπροσθέτως, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του κρεβατιού DUX αποτελείται από προσαρμόσιμα εξαρτήματα. Τα διαφορετικά ύψη και στιλ ποδιών μπορούν να βιδωθούν απευθείας στη βάση μας από σουηδικό πεύκο βραδείας ανάπτυξης, το επίστρωμά μας δεν είναι στερεωμένο στο κρεβάτι, το επάνω μέρος του στρώματος ανοίγει με φερμουάρ και επιτρέπει την πρόσβαση στο προσαρμόσιμο σύστημα στήριξης Pascal και οι βάσεις διπλού ελατηρίου λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Αυτά τα προσαρμόσιμα εξαρτήματα είναι αντικαταστάσιμα και μερικά είναι ακόμη και αναβαθμίσιμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεβάτι που όχι μόνο μπορεί να ανανεωθεί όταν παρουσιάσει φθορά, αλλά και μπορεί να βελτιωθεί για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας με την κυκλοφορία νέων εξαρτημάτων και τεχνολογικών καινοτομιών.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των ανανεώσιμων πηγών μας σημαίνει ότι το κρεβάτι DUX μπορεί να είναι απλά το τελευταίο κρεβάτι που θα έχετε ποτέ. Στην πραγματικότητα, στη Σουηδία περνάει συχνά από γενιά σε γενιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τα υλικά υψηλής ποιότητας, έχει ως αποτέλεσμα ένα κρεβάτι που έχει κατασκευαστεί για να διαρκέσει. Και, για να το θέσουμε απλά, όσο περισσότερο αντέχει ένα κρεβάτι, τόσο λιγότερα κρεβάτια καταλήγουν σε χωματερές.

Κάντε μια υπεύθυνη επιλογή σχετικά με το πού περνάτε το ένα τρίτο της ζωής σας. Βρείτε ένα κατάστημα και δείτε τη διαφορά του DUX.

Σχετικά