Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Hiking Kungsleden, Σουηδία

Το Kungsleden είναι ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο. Κατάκρημνες πλαγιές, κατάφυτοι ορεινοί χερσότοποι και λαμπερά βουνίσια ρυάκια που καταλήγουν σε ορμητικά ρεύματα που αφρίζουν.

Η Σουηδία διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο, το Kungsleden, με θεαματική έκταση 270 μιλίων. Ενώ η πεζοπορία σε όλη την έκταση του μονοπατιού είναι ένα είδος δέσμευσης, μπορεί κανείς να απολαύσει πολλά κομμάτια του μονοπατιού αν έχει συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή του να αφιερώσει. 

Λένε ότι η πεζοπορία στο Kungsleden, γνωστό και ως The Kings Trail, σε φέρνει όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να είναι ο παράδεισος για έναν ταξιδιώτη με σακίδιο. Τα βόρεια τμήματα του Kungsleden είναι διάσπαρτα με άνετα σπιτάκια περίπου μια ημέρα περπάτημα μακριά, γεγονός που κάνει τη διαδρομή εύκολη και γρήγορη, ή αν έχετε χρόνο, της δίνει έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Μια άλλη συναρπαστική επιλογή είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια σκηνή σχεδόν οπουδήποτε: δίπλα σε  έναν μικρό παγετώνα στην πλευρική κοιλάδα, κάτω από μια τεχνητή λιμνούλα ή δίπλα από τα βρυχόμενα ποτάμια.

 

«ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ, ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ.»

– Alex Waltner - Σουηδός Νομάς, Best Times To Visit Sweden

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το μονοπάτι του Kungsleden,  
διαβάστε το THE KING OF ALL MOUNTAIN TRAILS! του Göran Wallin.

Επίσης, υπάρχει ένας διαδραστικός κατάλογος με 7 STUNNING HIKING TRAILS IN SWEDEN  από τον Σκανδιναβό ταξιδιώτη, μια έκδοση των σκανδιναβικών αερογραμμών. 

Σχετικά