Βαθύς ύπνος και υψηλή απόδοση

Κοιμηθείτε καλύτερα. Αποδώστε καλύτερα. Είναι τόσο απλό.

Ο ύπνος είναι για εμάς σοβαρή υπόθεση. Τον μελετούμε. Τον υπολογίζουμε. Ερευνούμε κάθε του πτυχή. Είμαστε ειδικοί στη μηχανική του ύπνου. Κατανοούμε το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο ύπνος στον κύκλο θεραπείας, ανάπτυξης και αναζωογόνησης του σώματος. Τα συστήματα ύπνου υψηλής απόδοσης DUX είναι το αποτέλεσμα

περισσότερων από 90 χρόνων έρευνας και ανάπτυξης. Το σύστημα εξαρτημάτων μας παρέχει ένα ασυναγώνιστο επίπεδο εργονομικής υποστήριξης, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε σημαντικά καλύτερη ποιότητα ύπνου.

ΣΤΡΩΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ DUX

ΒΑΘΥΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ – Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Σε μια ανεξάρτητη μελέτη ύπνου που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, τα μοτίβα ύπνου των ατόμων που χρησιμοποίησαν διάφορα στρώματα με εσωτερικά ελατήρια μετρήθηκαν με τη χρήση ενός ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος για την καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκεφαλικό φλοιό.

Η μελέτη έδειξε ότι οι χρήστες DUX όχι μόνο έφθασαν στο στάδιο του βαθέος ύπνου γρηγορότερα, αλλά παρέμειναν σε αυτό περίπου μία ώρα περισσότερο. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές, καθώς κατά τη διάρκεια του βαθέος ύπνου το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα ανακάμπτουν και θεραπεύονται.

* BRL 1985 1989 (Εργαστήριο έρευνας για κρεβάτια, Αναπληρωτής Καθηγητής Evert Knutsson, Αναπληρωτής Καθηγητής Sven Engdahl)

Η δραστηριότητα που ονομάζεται "ύπνος"

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τον ύπνο ως μια στιγμή ευλογημένης αδράνειας. Αλλά η έρευνα δείχνει ότι ο ύπνος είναι μια πολύ ενεργή κατάσταση. Αλλάζουμε τις θέσεις του σώματός μας όλη τη νύχτα — κάτι που είναι φυσιολογικό και χρήσιμο για τη διατήρηση της καλής κυκλοφορίας. Το σώμα μας απελευθερώνει σημαντικές ορμόνες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα επανεκκινείται και ο εγκέφαλος ασχολείται με διάφορες κρίσιμες λειτουργίες νοικοκυριού.

Παρόλο που συνήθως δεν το γνωρίζουμε, μετακινούμαστε πολλές φορές όλη τη νύχτα όταν κοιμόμαστε — αυτό είναι φυσιολογικό και υγιές. Ωστόσο, εάν το σώμα σας βυθίζεται τόσο χαμηλά σε ένα στρώμα που εμποδίζεται η κίνηση, ο εγκέφαλός σας θα στείλει ένα μήνυμα για να ξυπνήσετε, ώστε το σώμα σας να μπορεί να κάνει την απαιτούμενη προσπάθεια να κινηθεί. Αυτό το σήμα είναι αρκετά ισχυρό για να σας βγάλει από το βαθύ ύπνο. Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο περιστατικό, είναι επιτακτική η ύπαρξη ενός στρώματος βαθέος ύπνουτο οποίο μπορεί να περιβάλλει δυναμικά τις κινήσεις του σώματός σας τη νύχτα, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη καθ' όλο το μήκος του.

Το επαναστατικό στρώμα επιστήμης για τον ύπνο της DUX προσαρμόζεται στο βάρος και το σχήμα του σώματος. Κινείται ανάλογα με τις κινήσεις σας. Προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματός σας προσφέροντας ενεργή υποστήριξη σε κάθε σημείο του σώματός σας.

Ενώ κοιμόσασταν

Ο βαθύς ύπνος είναι το μόνο στάδιο του ύπνου που το σώμα μπορεί να επισκευάσει και να αναζωογονήσει τους ιστούς, να χτίσει τα οστά και τους μύες, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Καθώς μεγαλώνετε, κοιμάστε πιο ελαφριά και ο βαθύς ύπνος μειώνεται. Η γήρανση σχετίζεται επίσης με βραχύτερα χρονικά διαστήματα ύπνου, αν και οι μελέτες δείχνουν ότι η ποσότητα του απαραίτητου ύπνου δεν φαίνεται να μειώνεται με την ηλικία. Αν ο ύπνος έχει διακοπεί, το σώμα δεν έχει χρόνο να ολοκληρώσει όλες τις φάσεις που απαιτούνται για την επιδιόρθωση των μυών, την εδραίωση της μνήμης και την απελευθέρωση των ορμονών που ρυθμίζουν την ανάπτυξη και την όρεξη. Έτσι, ξυπνάμε λιγότερο προετοιμασμένοι να συγκεντρωθούμε στη λήψη αποφάσεων ή να ασχοληθούμε πλήρως με τις εργασίες του σχολείου και τις κοινωνικές μας δραστηριότητες.

divider icon