Θέση ύπνου και ευθυγράμμιση σπονδυλικής στήλης

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Η καλή ποιότητα ύπνου είναι ο άξονας της καλής υγείας της σπονδυλικής στήλης. Αυτά είναι καλά νέα — γιατί η απόκτηση του καλύτερου στρώματος για πόνο στην πλάτη εξαρτάται πλήρως από εσάς. Αν αναλογιστείτε τη διαρκή καταπόνηση που υφίσταται καθημερινά

η σπονδυλική σας στήλη, οφείλετε στον εαυτό σας να την προστατεύετε το βράδυ. Πιστεύουμε ότι το κρεβάτι DUX είναι το καλύτερο κρεβάτι για πόνο στην πλάτη, όχι μόνο επειδή ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη μέσω δυναμικής υποστήριξης από όλες τις πλευρές, αλλά και επειδή μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σώματός σας. Με αυτό, οι μύες της πλάτης σας όχι μόνο θα ανακουφίζονται όσο χρειάζονται, αλλά θα έχουν διαρκώς την ευκαιρία να θεραπεύονται.

Ξεπερνά το διαχωρισμό "σκληρό ή μαλακό"

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν στρώμα, θεωρούν ότι ένα σκληρό στρώμα θα προσφέρει υποστήριξη και ένα μαλακό στρώμα θα προσφέρει άνεση. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος αξιολόγησης ενός στρώματος είναι να εξετάσετε πώς υποστηρίζει τη σπονδυλική στήλη. Η βέλτιστη άνεση και η υγεία μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν οι μύες σας είναι εντελώς χαλαροί και η σπονδυλική σας στήλη υποστηρίζεται σε σωστή ευθυγράμμιση.

Απεικόνιση ενός ξαπλωμένου σώματος επάνω σε ένα σκληρό κρεβάτι, απεικονίζεται η καμπύλη που δημιουργεί η σπονδυλική στήλη

ΣΚΛΗΡΟ
Οι έρευνες δείχνουν ότι αν ένα στρώμα είναι πολύ
σκληρό, ωθεί το σώμα σας να προσαρμοστεί
σε αυτό. Η DUX κάνει ακριβώς το αντίθετο –
προσαρμόζεται σε εσάς.

Απεικόνιση ενός ξαπλωμένου σώματος επάνω σε ένα μαλακό κρεβάτι, απεικονίζεται η καμπύλη που δημιουργεί η σπονδυλική στήλη

ΜΑΛΑΚΟ
Όταν ένα στρώμα είναι πολύ μαλακό
το σώμα σας βυθίζεται σαν να βρισκόταν σε αιώρα
και αυτό ωθεί τη σπονδυλική σας στήλη σε μια αφύσικη καμπύλη.

Απεικόνιση ενός ξαπλωμένου σώματος επάνω σε ένα κρεβάτι DUX, απεικονίζεται η σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης

ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ DUX
Η DUX περιβάλλει το σώμα σας υποστηρίζοντας
ολόκληρο το μήκος της σπονδυλικής σας στήλης, έτσι
ώστε να μπορεί να αναπαύεται στην πιο φυσική και υγιή δυνατή θέση.

ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΟΙ ΜΥΕΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΛΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ - ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, πάνω από το 80% των ανθρώπων υποφέρουν από πόνο στην πλάτη σε κάποια φάση της ζωής τους. Οι καρέκλες στις οποίες καθόμαστε, τα παπούτσια που φοράμε, τα αθλήματα που κάνουμε, το άγχος της ζωής μας — όλα συμβάλλουν στον πόνο στην πλάτη. Και οι μύες της πλάτης δεν κοιμούνται απαραίτητα όταν κοιμάστε και εσείς — μπορεί να παραμένουν τεταμένοι αν το στρώμα σας δεν προσφέρει καλή, συνεχή υποστήριξη.

PASCAL: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.

Το σύστημα Pascal με κασέτες επιτρέπει σε κάθε κρεβάτι DUX να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας και στις ανάγκες του συντρόφου σας. Απλώς τοποθετήστε τα εξαρτήματα ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του σώματός σας. Και, αν το σώμα σας αλλάξει λόγω τραυματισμού, εγκυμοσύνης ή γήρατος, απλώς αναδιαμορφώστε τις κασέτες για να ταιριάζουν στις νέες σας ανάγκες.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΗ ΟΣΦΥΪΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Αν χρειάζεστε λίγη περισσότερη οσφυϊκή υποστήριξη — είτε μόνιμα είτε λόγω κάποιων περιστασιακών συνθηκών, όπως ένας αθλητικός τραυματισμός ή μια εγκυμοσύνη —το μοντέλο DUX 8008 περιλαμβάνει ένα χειροκίνητο περιστρεφόμενο ρυθμιστικό, έτσι ώστε να αυξάνετε την οσφυϊκή υποστήριξη του κρεβατιού για να ταιριάζει απολύτως στις ανάγκες σας.

Τύποι πΟνου στην πλΑτη

Υπάρχουν πολλοί τύποι πόνου στην πλάτη και, ευτυχώς, διαφορετικές λύσεις για κάθε έναν από αυτούς. Κάθε άνθρωπος μπορεί να υποφέρει από πόνο στην πλάτη σε διαφορετικές φάσεις στη ζωή του. Είτε υποφέρετε από πόνο χαμηλά, στο μέσο ή στο επάνω μέρος της πλάτης είτε από πόνο στον αυχένα, ενδέχεται να υπάρχει ένα μαξιλάρι, ένα κρεβάτι ή ένα στρώμα που μπορεί να σας ανακουφίσει. Ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία σας - ο ύπνος με λιγότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε όσο χρειάζεστε υποστηρίζοντας τους κουρασμένους ή υπερβολικά ασκημένους μύες της πλάτης σας, έτσι ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν και να θεραπευτούν ενώ κοιμάστε.

Από το 1926, οι ειδικοί της DUXIANA® μελετούν τον πόνο στην πλάτη και τις συνήθειες του ύπνου για να τελειοποιήσουν τη σχεδίαση του κρεβατιού DUX® και να βοηθήσουν στη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος για την ανακούφιση του πόνου στον αυχένα και την πλάτη. Τα στρώματα και οι διαμορφώσεις των μαξιλαριών κατηγοριοποιούνται με βάση τον τύπο του πόνου που μπορούν να ανακουφίσουν – μόλις μάθετε λίγο περισσότερα για τους τύπους του πόνου στην πλάτη, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε την τέλεια προσαρμοσμένη λύση DUX.


ΜΑθετε για τον πΟνο στην πλΑτη

Αλληλεπιδράστε με κάθε σημείο πόνου για να μάθετε για τους συνήθεις τύπους πόνου στην πλάτη και βρείτε ιδέες που μπορεί να απαλύνουν τον πόνο σας και να σας βοηθήσουν να έχετε ξεκούραστες νύχτες.

ΠΟνος στον αυχΕνα

.

ΠΟνος στη μΕση

.
.

ΠΟνος στο Ανω τμΗμα της πλΑτης

.
.

ΠΟνος στο κΑτω τμΗμα της πλΑτης

.

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε πόνο στον αυχένα σας, υπάρχουν διάφορε προβλήματα στη σπονδυλική στήλη που μπορεί να προκαλούν αυτό το είδος του πόνου στην πλάτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πόνος στο άνω τμήμα της πλάτης είναι λιγότερο κοινός από τους άλλους τύπους πόνου στην πλάτη, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα δυσάρεστο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάθετε τι είδους δραστηριότητες ή στάσεις ύπνου ενδέχεται να ασκούν πίεση στο μέσο της πλάτης σας και να σας προκαλούν πόνο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίζατε ότι περίπου το 80% των ενηλίκων θα παρουσιάσουν πόνο χαμηλά στην πλάτη σε κάποια φάση της ζωής τους;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ;

"Ο ύπνος σε πλάγια θέση είναι η καλύτερη στάση και εδώ είναι ο λόγος. Είναι η μόνη στάση που επιτρέπει τον ευθειασμό της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, όταν ξαπλώνετε στο πλάι, ασκείται πολύ λίγη πίεση στη σπονδυλική στήλη. Αν κοιμάστε σε εμβρυική στάση, ασκείται ακόμα λιγότερη πίεση στο κάτω τμήμα της πλάτης σας."

Έως και 10% περισσότερος βαθύς ύπνος κάθε βράδυ*

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα, το κορυφαίου κύρους ιατρικό πανεπιστήμιο που απονέμει το Βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και την Ιατρική, πραγματοποίησαν μια έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο που είχαν διαφορετικά στρώματα στο σώμα και την ποιότητα του ύπνου.

Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι εκείνοι που κοιμήθηκαν σε κρεβάτι DUX όχι μόνο κοιμήθηκαν γρηγορότερα, αλλά παρέμειναν στο στάδιο του βαθέος ύπνου μεγαλύτερο διάστημα – κάτι θετικό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο βαθύς ύπνος είναι το μόνο

στάδιο του ύπνου στο οποίο οι μύες μπορούν να θεραπευτούν και να επιδιορθωθούν μόνοι τους.

Σε μια ανεξάρτητη μελέτη ύπνου που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, τα μοτίβα ύπνου των ατόμων που χρησιμοποίησαν διάφορα στρώματα με εσωτερικά ελατήρια μετρήθηκαν με τη χρήση ενός ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος για την καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκεφαλικό φλοιό. Η μελέτη έδειξε ότι οι χρήστες DUX όχι μόνο έφθασαν στο στάδιο του βαθέος ύπνου γρηγορότερα, αλλά παρέμειναν σε αυτό περίπου μία ώρα περισσότερο. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές, καθώς κατά τη διάρκεια του βαθέος ύπνου το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα ανακάμπτουν και θεραπεύονται.
* BRL 1985 1989 (Εργαστήριο έρευνας για κρεβάτια, Αναπληρωτής Καθηγητής Evert Knutsson, Αναπληρωτής Καθηγητής Sven Engdahl)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

divider icon